TOP 20 českých finfluencerů 2024

  • 10. 9. 2024
  • 20 minut čtení
  • Read Icon 6960 přečtení

Odborníci na osobní finance inspirují, vedou a vzdělávají lidi, aby se starali o své osobní finance a budovali své bohatství. Na sociálních sítích jsou však v dnešní době již desítky ne-li stovky influencerů. Koho se tedy opravdu vyplatí sledovat?

Financera.cz sestavil seznam TOP 20 nejlepších českých finančních influencerů v roce 2024. Tito influenceři jsou vnímáni jako uznávaní lídři v odvětví a mají zkušenosti, reputaci a úspěch, které to dokazují.

Zjistěte více o našich kritériích pro výběr TOP 20 influencerů ze světa financí.


Erik Meldik

Erik Meldik zahájil svou influencerskou kariéru tvorbou virálních videí na YouTube kanálu ViralBrothers, díky kterým i se svým kolegou Čenkem Stýblem zbohatli. Svůj nabytý majetek se Erik rozhodl rozumně investovat.

Po několika letech zkušeností ve světě financí a zejména investování, se rozhodl, že své zkušenosti bude sdílet také s ostatními lidmi, a založil si kanál Erik Investor. Na tomto kanálu má aktuálně více než 93 tisíc odběratelů.

Instagram: @erikmeldik (618 tisíc odběratelů)

YouTube: @ErikInvestor (93,3 tisíc odběratelů)

Pokud bych nedělal YouTube určitě bych podnikatel, protože je to nejvíce fér věc na světě. Je to jen na tobě, je to na tebe jak budeš pracovat. Sám si určuješ podmínky.

Erik Meldik

Čeněk Stýblo

Druhý z dvojice ViralBrothers je český youtuber a influencer Čeněk Stýblo. Stejně jako Erik si díky natáčení vtipných videí vydělal velké peníze, které se rozhodl investovat.

Dnes se na svém vlastním YouTube kanálu, který nese stejné jméno jako on, dělí o své zkušenosti a nabízí svým sledovatelům cenné rady. Kromě videí o financích, podnikání, a jeho vášni kryptoměnách, aktuálně rozbíhá i nový projekt věnovaný podnikání, takže se určitě vyplatí sledovat.

Instagram: @cenekstyblo (52 tisíc odběratelů)

YouTube: @Čeněk Stýblo (51 tisíc odběratelů)

 Mám rád podnikání, biohacking a různé experimenty ohledně zdraví, přerušovaného hladovění a otužování. Přišlo mi, že doba se změnila a lidé už jsou připraveni na podobný typ obsahu. Takové video si teď klidně pustí stovky tisíc lidí, to dřív určitě nebylo. Dlouho jsme honili jen sledovanost, ale já jsem se rozhodl soustředit na to, co baví mě, a dělat kvalitnější obsah.

Čeněk Stýblo

Ludvík Turek

Profesionální trader Ludvík Turek s investicemi začínal již v devadesátých letech v Austrálii a ve Státech pod vedením Joe Rossa, Larry Williamse a dalších hvězd burzy.

Dnes je prezidentem České národní asociace technické analýzy. Jak sám říká burzou a tradingem žije na 100%. Na svém Facebookovém profilu, kde má více než 15 tisíc odběratelů je mimořádně aktivní a pořadí, jak začít investovat i vám!

Facebook: @LudvikTurek (15 tisíc odběratelů)

Vždy jsem si přál být nezávislý. Splnilo se mi to. Máte stejné přání?

Ludvík Turek

Ondřej Koběrský

Ondřej Koběrský je český právník, kterého baví investice a rád by o nich informoval a vzdělával širší veřejnost. Proto vytváří vzdělávací videa o investování na YouTube. Velmi aktivní je také na svém Twitter účtu, kde má více než 17 tisíc sledujících.

Chcete-li tedy vědět kam investovat peníze v roce 2024nebo jak si vybudovat pasivní příjem 20 000 Kč měsíčně. Určitě byste si měli prohlédnout jeho videa na YouTube nebo jej sledovat na Twitteru.

YouTube: @Ondřej Koběrský (63 tisíc odběratelů)

Instagram: @kobeon_ (38,7 tisíc odběratelů)

Twitter: @kobeon_ (17,7 tisíc odběratelů)

Baví mě spousta věcí, ale především jsou to investice a finanční trhy, kterým se intenzivně věnuji už více než 8 let. Vystudoval jsem právnickou fakultu UP v Olomouci a ve své právnické praxi se především věnuji finančnímu právu a právu kapitálových trhů.

Ondřej Koběrský

Petr Plecháč

Čech Petr Plecháč analytik finančních trhů, burzovní trader, investor a zakladatel burzovního portálu TradeCZ. Na jeho portálu naleznete vše, co pro obchodování a investování na burze potřebujete vědět. Prostřednictvím článků a videí se snaží prodávat know-how, které za posledních 10 let na burze nastřádal.

Kromě sledování článků, které vydává na svém portálu jej můžete sledovat na více sociálních sítích jako je například YouTube, Twitter, Instagram nebo LinkedIn. Na LinkedIn je velmi aktivní, přičemž tam má více než 400 sledujících.

Instagram: @petr_plechac_tradecz (4,5 tisíc odběratelů)

LinkedIn: Petr Plecháč (400 odběratelů)

Věnuji se tématům jako forex, komodity, kryptoměny, akcie či opce a na své si na portálu TradeCZ přijdou úplní začátečníci i experti. 

Petr Plecháč

Zbyněk Stanjura

Novým českým ministrem financí se v prosinci 2021 stal Zbyněk Stanjura. Od té doby můžete na jeho Facebookovém profilu sledovat novinky ze světa financí v České republice.

Stanjura je v politice více než 20 let, začínal ještě na začátku tisíciletí jako primátor Opavy. Ve volbách do Poslanecké sněmovny kandidoval v roce 2021 na kandidátce koalice Spolu. V prosinci 2021 jej do funkce ministra financí jmenoval prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech.

Facebook: @ZbynekStanjura (10 tisíc odběratelů)

Po pádu komunismu jsem počátkem devadesátých let založil s několika kolegy firmu, ve které jsem pracoval jako programátor a ředitel celkem 11 let. Vyzkoušel jsem si tedy v praxi, co znamená vést malou českou IT společnost, jak stát může podnikání a aktivitu ztěžovat či omezovat. Zájem o mé město mne přivedl do komunální politiky. 

Zbyněk Stanjura

Matej Švancer

Youtuber Matej Švancer má 23 let a studuje na Masarykově univerzitě v Brně bakalářský obor Finance. Mezi jeho oblíbená témata patří finance, technologie a samozřejmě jak už název jeho kanálu KRYPTO Mates napovídá, také kryptoměny.

Videa vydává pravidelně třikrát do týdne, přičemž je aktivní i na dalších sociálních sítích jako je například Twitter, Facebook nebo Instagram. Pokud se zajímáte o investování do kryptoměn a jmenovitě o Bitcoin, měli byste jej určitě sledovat.

YouTube: KRYPTO Mates (37,5 tisíc odběratelů)

Ačkoli se kanál jmenuje „Krypto Mates“, ze světa kryptoměn mě zajímá převážně Bitcoin, který je dle mého názoru naprosto unikátní. Na kanále Krypto Mates můžete najít nejen pravidelné novinky z tohoto světa, kterým se tam věnuji alespoň 3x týdně, ale také praktické návody, jak kryptoměny koupit, používat je a teoretická videa o fungování kryptoměn pro začátečníky. 

Matej Švancer

Jindřich Pokora

Investor Jindřich Pokora vystudoval na katedře Podnikového řízení (ESF MUNI Brno) a institutu CERGE-EI v Praze pod Českou akademií věd, kde studoval ekonomii a aplikovanou statistiku.

Následně 6 let působil v podnikovém poradenství pro velké firmy. Aktuálně se věnuje zejména investování. Se svými zkušenostmi a radami se dělí is ostatními prostřednictvím svého portálu RozumnyInvestor.cz, jakož i svého YouTube kanálu, na kterém má více než 26 tisíc odběratelů.

YouTube: @RozumnýInvestor (26,7 tisíc odběratelů)

Má cesta za řízením osobních a rodinných financí mě dovedla až do bodu, kdy mě mí příbuzní a kamarádi žádali o radu. A pak mě napadlo to stejné zpřístupnit všem, a vznikl tak Portál jako služba pro ty, kteří jsou ochotní investovat sami.

Jindřich Pokora

Michal Semotan

Do našeho seznamu nejlepších finančních influencerů jsme zařadili i portfolio manažera investiční společnost J&T – Michala Semotana. Věnuje se zejména akciím a v rámci J&T spravuje dva akciové fondy.

Je znát, že jej akciové trhy a obchodování nesmírně baví. Aktivní je zejména na svém Twitteru, kde má více než 16 tisíc odběratelů.

Twitter: @MichalSemotan (16,4 tisíc odběratelů)

Člověk musí být schopen absorbovat informace, adekvátně je vyhodnotit a zanalyzovat, jak postupovat dál. Velmi důležité je nahlížet na věci z dlouhodobého hlediska.

Michal Semotan

Dariusz Matuszyński

Dalším influencerem je Dariusz Matuszyński, věnuje se především kryptoměnám. Stojí za projekty jako je například portál kryptomagazin.cz nebo YouTube kanál Kryptomagazin TV.

Youtube kanál Kryptomagazin TV je mimořádně aktivní a dozvíte se na něm mnoho informací ze světa kryptoměn, které byste jinak jen stěží hledali. Proto pokud se o investování do digitálních měn zajímáte, tento kanál by měl být mezi vašimi odběry.

YouTube: @KryptomagazinTV (9,6 tisíc odběratelů)

Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie.

Dariusz Matuszyński

Dominik Stroukal

Dominika Stroukal je český ekonom a expert na kryptoměny. Aktuálně je hlavní ekonom platební instituce Roger. Je vedoucím katedry ekonomie na VŠ CEVRO institut.

Zároveň je autorem několika knih, provází podcastem Business Speak týdeníku Ekonom, pořadem Kdo to platí? na MALL.TV, je šéfredaktorem časopisu Trade-off, jakož i mnoho dalších projektů.

Twitter: @stroukal (34,6 tisíc odběratelů)

Rád se dívám na hezkou typografii, brzy bych se chtěl dostat na 100 navštívených zemí, snažím se poznat zákoutí skotské whiskey, rád si zalyžuju, krátce zaběhám nebo zatančím. Peaky Blinders. Guiness. Nejúžasněji bylo v Íránu a v Kolumbii. Gruzínci jsou taky boží.

Dominik Stroukal

Libor Flőssler

Youtuber Libor Flőssler má na svém kanálu více než 7 000 odběratelů. Primárně se věnuje investování, jde do podrobností a řeší i citlivá témata, kterým se jiní vyhýbají. Naleznete na něm investování do nemovitostí, kryptomen, dluhopisů, fondů nebo akcií.

Během své kariéry v investicích si prošel i řadou pádů, což ho inspirovalo si o dané problematice nastudovat stále více a více. Své získané znalosti o investování chce dále prodávat a proto se rozhodl začít natáčet YouTubu kanál Investocka.

Youtube: @investocka (7 tisíc odběratelů)

Já sám se pohybuji v investování přibližně 10 let. A během prvních 5 let se mi podařilo půl milionu prodělat. Takže to chtělo změnit strategii nebo úplně skončit.

Libor Investocka

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda je český ekonom a odborník na kryptoměny. Aktuálně působí jako hlavní ekonem Trinity Bank. Zároveň je členem Národní ekonomické rady vlády, která se nyní zaměřuje zejména na boj s ekonomickými důsledky šíření onemocnění COVID-19.

Je aktivní zejména na svém Twitter účtu, kde má více než 50 tisíc sledovatelů a denně přináší informace ze světa financí.

Twitter: @LukasKovanda (50 tisíc odběratelů)

Analyzuji a komentuji makroekonomická témata, investice i nové fenomény typu sdílené ekonomiky, kryptoměn či fintechu. Sleduji vývoj (geo)politické a ekonomické situace ve světě a v České republice.

Lukáš Kovanda

Michaela Malatín

Konečně tu máme už i ženskou finanční influencerku, je ní Michaela Malatín. Znát ji můžete z projektu Holky v kryptu. Věnuje se primárně investování a kryptoměnám. Zároveň stojí za komunitou NFT Insights a je také Angel investorka.

Je aktivní na tomto profilu ale sledovat můžete také její vlastní instagramový účet @MichaelaMalatin, kde má více než 600 sledovatelů. Také ji můžete pod jejím jménem a příjmením najít na LinkedInu.

Instagram: @MichaelaMalatin (600 odběratelů)

Jsem technický projekťák celou svojí duši a vyžívám se v krypto fundamentální analýze. Pokud zrovna neběhám nebo nestavím LEGO, hodně mě baví NFT a krypto svět obecně. Vidím v něm budoucnost naší společnosti a ráda se o tom s vami takové pobavím.

Michaela Malatín

Eva Zamrazilová

Česká ekonomka Eva Zamrazilová od ledna 2018 předsedá Národní rozpočtové radě. Zároveň je bývalou členkou bankové rady České národní banky. Vystudovala Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze.

Přestože má více sociálních sítí, nejvíce je aktivní na svém Twitter účtu, kde má více než 9 000 sledujících. Přidává na něj novinky ze světa financí a ekonomiky.

Twitter: @ezamrazilova (9 tisíc odběratelů)

Bylo by pro mě i mé kolegy frustrující, pokud by téma veřejných financí v Česku vůbec nikoho nezajímala. Kdyby šlo o nějakou oblast, kterou by všichni ignorovali a považovali ji za absolutně zbytečnou. Ale tak to není.

Eva Zamrazilová

Jakub Vejmola

Jakub Vejmola stojí za Youtube kanálem s názvem Bitcoinovej kanál, na kterém má aktuálně více než 89 tisíc odběratelů. Dříve se živil primárně jako počítačový grafik a cestoval po světě.

Na jeho kanálu se dozvíte všechny novinky a podrobnosti o Bitcoinu, ale i jiných kryptoměnách.

YouTube: @BitcoinovejKanal (89,7 tísic odběratelů)

Těší mě, když mi lidi píšou, že doteď na Youtube nic nesledovali a že první jejich odběr byl na Bitcoinovém kanálu.

Jakub Vejmola

Adam a Tomáš Dunovský

Bratři Adam a Tomáš Dunovský stojí za YouTube kanálem Brocast. Kanál je věnován hlavně finančním tématům a investování. Často si však zvou hosty, se kterými rozebírají různá témata.

V jejich nejnovějších videích se například dozvíte, jak snížit daň ze zisku z akcií nebo zda je Tesla stále dobrá investice.

YouTube: @Brocast (93,1 tisíc odběratelů)

Brocast je podcast dvou bratrů, Adama a Tomáše, kteří si zvou přátele a hosty na dlouhé konverzace u vína a kafe. Jejich hosty obvykle jsou podnikatelé, lékaři, vědci nebo prostě ti, co mají co říct.

Adam a Tomáš Dunovský

Daniel Drahotský

Český investor a finančník Daniel Drahotský působí na českém kapitálovém trhu od začátku 90. let. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou, Rochester Institute of Technology a Bankovní institut s vyznamenáním.

Aktuálně působí jako CEO J&T investiční společnosti. Aktivní je zejména na svém LinkedIn profilu, kde má více než 1 600 sledujících.

LinkedIn: @DanielDrahotsky (1 600 odběratelů)

Dceři jsem koupil akcii Alphabetu, abych ji naučil investovat.

Daniel Drahotský

Vladimír Pinker

Youtuber Vladimír Pinker si dal za cíl šířit osvětu v oblasti kryptoměn. Chce zároveň vyvracet dokola promítané mýty a přiložit ruku k dílu u nově vznikajícího finančního systému.

Na svém YouTube kanálu @kryptovlada má více než 10 000 sledujících a o kryptoměnách se tam opravdu dozvíte úplně všechno.

YouTube: @kryptovlada (10,8 tisíc odběratelů)

Po tom, co jsem poznal, jak je kryptosvět fascinující, jsem se rozhodl, že do něj zavedu i vás a ve svých videích a přednáškách se pokusím všechno vysvětlit bez zbytečných technikálií a jako pro lidi.

Vladimír Pinker

Dominik Kovařík

Youtuber Dominik Kovařík je podnikatel a investor pocházející z jižních Čech. Vede kurzy o obchodování a investování, radí začínajícím podnikatelům jak vydělat a zhodnotit své peníze. Kromě toho sám založil internetový obchod se svítidly a bytovými dekoracemi.

Co se týká investování a obchodování, sám obchoduje na americké burze. Se svými zkušenostmi se chtěl podělit, proto založil vzdělávací web TradeSmart a sociální sítě pro obchodníky TradeStreet a LIVE Room. Později si založil vlastní firmu na konzulting. Jeho videa můžete sledovat na YouTube kanálu Dominik Kovařík – Investování & Trading.

Instagram: @dominik.kovarik (13,4 tisíc odběratelů)

YouTube: @Dominik Kovařík – Investování & Trading (17,4 tisíc odběratelů)

LinkedIn: @DominikKovarik (160 odběratelů)

Začal jsem se zajímat o obchodování a investování do akcií. V té době to probíhalo tak, že do cca 15:00 jsem se zabýval internetovými obchody a řídil jednu firmu a poté v 15:30, kdy se otevírala americká burza, jsem začínal obchodovat.

Dominik Kovařík

Proč tito influenceři vynikají

Analyzovali jsme největší finanční influencery v Čechách na základě jejich popularity, sledovatelů sociálních médií, reputace a hodnocení na sociálních platformách.

Finanční influenceři na našem seznamu mají značné zkušenosti ve finančním průmyslu, ať už v oblastech jako jsou investice, kryptoměny, finance nebo ekonomika. Často se objevují ve špičkových publikacích a získaly řadu ocenění.

Který finanční influencer je váš oblíbený a proč? Podělte se o své myšlenky v komentářích níže.

Byl tento článek nápomocný?

4 lidí z 8 toto považuje za nápomocné

Dominika Múdra je Country Manager pro web Financera.cz. Dlouhodobě se zajímá o oblasti jako jsou osobní finance, finanční gramotnost a investování. Ráda vám pomůže s vašimi finančními rozhodnutími.

Sdílet na
Read Icon 6960 přečtení

Milan Vondra
To je hodne zvlastni mix. Dat na jednu stranku ekonoma typu p. Stroukal proti prodejci kurzu Kovarikovi, to je hodne podivne. Chybi tady treba www.investicnici.cz, nebo treba Akciovy Guru z Twitteru, Michal Semotan a spousta dalsich.
Odpovědět

Prohlédněte si naše témata

Používáním stránky Financera.cz měníte svět.  Dozvědět se více.